Vähipüügihuvi kehutab reegleid rikkuma

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inspektorid peavad Valgamaal röövpüüdjatega visa võitlust ja nii on neil tihti kurikaeltelt kogutud vähke konfiskeerida tulnud.
Inspektorid peavad Valgamaal röövpüüdjatega visa võitlust ja nii on neil tihti kurikaeltelt kogutud vähke konfiskeerida tulnud. Foto: Keskkonnainspektsioon

Teadlaste hinnangul on vähkide arvukus Valgamaa siseveekogudes viimastel aastatel suurenenud. Paraku ohustavad loomakesi inimesed, kel huvi vähipüügi vastu sedavõrd suur, et käiku lähevad ka ebaausad võtted.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul tunnistas, et sellelgi aastal on juba enne täna, 1. juulil alanud püügilubade taolemise aega eemaldatud püügilt mitu vähimõrda. Paraku on tegu pea iga-aastase probleemiga.

Mis puudutab eelmise aasta vähipüüki Valgamaal, siis tema kinnitusel seaduslike püüdjate puhul rikkumisi ei tuvastatud. «Küll tekitasid probleeme röövpüüdjad, kes seadsid vähinattasid ja -mõrdasid püügile püügiluba omamata. Veekogudest eemaldati umbes paarkümmend ebaseaduslikult püügile pandud püügivahendit. Enim rikkumisi tuvastati Aheru järvel ja Väikesel Emajõel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles