Vanad fotod, kootud ning heegeldatud pitsid kutsuvad uudistama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 1. juuli õhtupoolikul avati Valga muuseumis traditsiooniliselt korraga kaks näitust. Ühel neist on üles pandud ungarlase fotod, mis ta teinud üle saja aasta tagasi oma kogumisretkel Eesti saartel ja Setumaal. Kahte muusemi näitusesaali on välja pandud  veel Mai Normani pitsinäitus.

Näituse avamisele oli kohale tulnud mitukümmend inimest. Nagu ütles näituse avamisel Valga muuseumi kuraator Viive Joonas, saavad kohaletulnud fotode vaatamisest kindlastii mõtteainet ning pitside vaatamisest silmailu.

Näituse avamisel sõna võtnud Tallinna ungari instituudi juhataja Urmas Bereczki selgitas, miks näitusel on pealkiri "Eesti avastamine". "Seepärasti, et see avastamine toimus läbi ungarlase silmade, kes tollal oli Austria-Ungari kodanik. Oma kümne nädalase ringreisi vältel kogus ta hulgaliselt etnograafilisi esemeid, mida oli kokku üle 500," rääkis juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles