Päästjad tõid hõõguva diivani pealt välja inimese

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud diivan E. Enno tänaval
Põlenud diivan E. Enno tänaval Foto: Päästeamet

Häirekeskus sai 30. juunil kl 00.58 teate, et Valga linnas E. Enno tänavas asuva kortermaja esimese korruse aknast tuleb suitsu.

Päästjad leidsid korteri tagumises toas hõõguvalt diivanilt magava meesterahva, kes toodi välja ja anti üle meedikutele. Diivan kustutati mõne minutiga ning suuremaid kahjusid ruumid ei saanud. Päästetööde juhi hinnangul süttis diivan hooletust suitsetamisest. Suitsuandurit korteris ei olnud.

Samuti toodi korterist välja süttinud diivan ning voodiriided, mida võis veel täna hommikul poole kaheksa ajalgi maja akende all ning kõrval näha. Korteril, kus põleng aset leidis, oli osaliselt purunenud ka mitu aknaklaasi.

Väga paljud raskete tagajärgedega tulekahjud on alguse saanud voodis suitsetamisest. Päästeamet soovitab enda ja teiste turvalisuse huvides suitsetada õues või kui väsimus on juba väga suur, jätta viimane sigaret tegemata. Vastasel juhul võib see sõna otseses mõttes jääda viimaseks.

Samuti peab korterisse kindlasti paigaldama suitsuanduri ja jälgima, et see oleks töökorras. Õigel ajal tööle hakanud suitsuandur oleks ainuüksi sellel aastal aidanud päästja mitmeid elusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles