Selgusid tublimad vallad ja linnad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa 2013.a. kergejõustiku lahtised meistrivõistlused ja Valgamaa Suvemängud Valga staadionil.
Valgamaa 2013.a. kergejõustiku lahtised meistrivõistlused ja Valgamaa Suvemängud Valga staadionil. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa valdade ja linnade suvemängudel võeti omavahel rammu kokku kümnel erineval spordialal. Kuigi kõik linnad ja vallad võistlesid koos, siis punktiarvestust peeti kahes grupis: vallad-linnad üle 2000 ja alla 2000 elanikuga.

Esimese võistlusena oli 14. juunil kavas rannavõrkpall. Tõrvas Riiska väljakutel toimunud võistlusel läks naiste arvestuses võit Tõrva naiskonnale koosseisus Grete Allilender ja Kadri Pilm. Meeste samal alal võidutsesid samuti tõrvakad. Esimese koha punktid tõid Janek Pisartšik ja Sergei Dinis. Alavõit läks kindlalt Tõrvale, Valga linna ja Helme valla ees.
 

Järgmised kaks võistlusala: disc-golf ja tänavakorvpall, toimusid 15. juunil Õrus. Tänavakorvpalli tuli mängima seitse meeskonda ning võitjana väljus sellest Valga esimene võistkond koosseisus Brendon Paidra, Ats Tamm ja Olver Kaljuvee. Teine koht kuulus Helmele ja kolmas Põdrala vallale. Disc-golfis tegi puhta töö Otepää võistkond koosseisus Sass Suiste ning Robi Männiste, kes jätsid oma selja taha Tõrva ning Sangaste võistkonnad.
 
Järgmisena kavas olnud kergejõustiku võistlusel Valga keskstaadionil peeti korraga ära ka Valgamaa 2015. aasta meistrivõistlused kergejõustikus. Alavõit läks siin Valgale 485 punktiga, järgnesid Taheva 347 ja Sangaste 335 punktiga.

17. juunil läksid võistlustulle juba orienteerujad Tõrva Tantsumäe metsas ja petangimängijad Valga väljakul. Orienteerumises võttis alavõidu jällegi Tõrva, kogudes 182 punkti. Vaid kahe punti kaugusele jäi Otepää ning kolmandaks tuli 165 punktiga Karula. Petangis kuulus alavõit Sangaste, teine koht Põdrala ning kolmas koht Karula vallale.
 
18. juunil Tõrvas Tantsumäel toimunud maastikurattavõistlusel võttis alavõidu taas kord Tõrva linn. Teiseks jäi Valga ning kolmanda kohaga pidi leppima Karula.

Järgmisel päeval astusid võistlustulle juba jalgpallurid. Valga Kungla tänava kunstmuruväljakul toimunud lahingus astus üles kuus võistkonda. Tulises finaalis alistasid Tõrva jalgpallurid Valga meeskonna ning võtsid järjekordse alavõidu. Kolmanda koha punktid sai Hummuli vald. Tõrva võidukasse meeskonda kuulusid Alvar Kasak, Juhan Kondike, Marek Vister, Rain Blauberg, Kenert Tamm, Mairo Mägi ja Heigo Kosemets. 
 
Eelviimase alana kavas olnud õhupüssist laskmise võitis 518 punktiga Puka valla esindus koosseisus Aili Popp, Annabel Teder ja Hillar Piir. Viie punktiga jäi neist maha Valga ning kolmanda koha punktid võttis Karula vald.

Suvemängude viimasel päeval toimus Tõrvas Riiska järve ääres kalapüügivõistlus. Esimese koha punktid korjas 25 püütud kala ja kogukaaluga 1827 grammi, Hummuli vald. Võistkonda kuulusid Ivo Ilves, Velvo Viiding ning Keivo Viiding. Teise kohaga pidi leppima Tõrva esindus, kes püüdis küll 28 kala, kuid nende kogukaal jäi Hummuli meeste saagi alla. Kolmanda koha punktid noppis kümne püütud kalaga Valga esindus.
 
Valgamaa 2015. aasta suvemängud võitis suuremate omavalitsuste arvestuses Tõrva linn, järgnesid Valga linn ja Otepää vald.Väiksemate omavalitsuste arvestuses oli parim Sangaste vald. Järgnesid Karula vald ning Taheva vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles