Linnapea tänas inseneriks õppinud tudengeid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Härk
Kalev Härk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnapea Kalev Härk osales reedel, 26. juunil Tallinna Tehnikaülikooli Tartu kolledži inseneride õppekava lõpuaktusel, et tänada ülikooli tudengeid, kes aitasid heade ideede ja mõtetega kaasa Valga linna arengule ja linnaruumi väljanägemise parendamisele. Kuus tudengit tegid sellel aastal Valga-teemalised magistritööd, mida on võimalik linna arenguks kasutada.

 Linnapea tänu osaliseks said värsked magistrid Gerly Toomeoja, Tea Sööt, Tauri Pai, Alexander Vermeiren, Jeroen Franken, Kristiina Liinak, Robbe Smaelen ja Bart Maes.  Selleaastane Valga linna ja ülikooli vaheline koostöö oli väga viljakas ning selle jätkamiseks kohtus linnapea Kalev Härk Tallinna Tehnikaülikooli Tartu kolledži direktori Lembit Nei ja asedirektori Tiit Lepasaarega.
 
Gerly Toomeoja tegi Eesti kontekstis ainulaadse töö, mis kirjeldas mahajäetud alade rohestamist kahanevates linnades Valga linna rohestamise strateegia näitel. Toomeoja koostas Valgale strateegia, kuidas käituda kruntidega, mis jäävad alles pärast mahajäetud hoonete lammutamist. Mõte seisneb selles, et uued rohealad moodustaksid koos olemasolevate parkidega loogilise rohealade võrgustiku, mis tõstaks linnaruumi kvaliteeti ja selle kaudu soodustaks linna arengut.
 
Tea Sööt koostas Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni peahoonele rekonstrueerimisprojekti ja mõtles läbi ruumide planeeringu ning selle, kuidas ekspositsiooni paremini esitleda.  Tauri Pai töö teem oli Valga kesklinna korterelamu rekonstrueerimine munitsipaalkorterelamuks koos esialgse hinnakalkulatsiooniga.   Belgia vahetustudengid Alexander Vermeiren ja Jeroen Franken koostasid kesklinna hoone rekonstrueerimisprojekti munitsipaalkortermajaks koos tehniliste lahendustega ja visualisatsiooniga.
 
Kristiina Liinaku töö ei käsitlenud otseselt Valga linna, kuid ta uuris, kuidas rakendada muinsuskaitse nõudeid kahaneva linna oludes.  
Koostöö TTÜ Tartu kolledžiga käib juba teist aastat Valga linnavalitsuse initsiatiivil ja linnaarhitekti Jiri Tintera abil, kes oli eespool nimetatud magistrantide tööde juhendaja. 2014. aastal kaitsesid Belgia vahetusüliõpilased Robbe Smaelen ja Bart Maes TTÜ Tartu kolledžis magistritöö, kus koostati Ramsi veskile rekonstrueerimisprojekt koos tehniliste lahendustega ning visualisatsiooniga restoraniks ja spordivarustuse laenutuspunktiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles