Tuli võttis kõik, mis võtta andis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lande talu tuntuim kaubamärk on siiani olnud grillitud liha ja barbeque-sead.
Lande talu tuntuim kaubamärk on siiani olnud grillitud liha ja barbeque-sead. Foto: Rein Säinas

Võidupühal, 23. juuni hilistel tundidel tuli häirekeskusele teade tulekahjust Palupera vallas Neeruti külas, kus põles lahtise leegiga kõrvalhoone, milles asusid saun, garaaž ja teised majapidamisruumid.

Talus, kus kahjutuli lahvatas, elab üks tore ja ettevõtlik pere. Nii perenaine Esta kui ka tema abikaasa Tarmo Märss on tuntud lähedal ja kaugel – Esta oma suurepäraste kondiitritoodetega ja Tarmo grillmeistrina. Ka sellel saatuslikul õhtul oli Tarmo Märss just tagasiteel Pärnust, kus ta grillimas käis. «Koduni võis olla umbes 150 kilomeetrit, kui abikaasa helistas,» meenutas Tarmo seda õhtut.

Eile, kui Valgamaalane Lande talus pererahvaga juttu tegemas käis, oli suurem osa põlengu tagajärgedest juba ära koristatud, kuid vaatepilt ise oli endiselt masendav. Täielikult oli hävinud puukuur, tööruum, äsja valminud köök, kaks külmkambrit ja laoruum. Saun ise on küll alles, kuid kannatada sai seegi ning vajab taastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles