Käsikäes ja kaameraga Aasiat avastama

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Solom ja Ivo Reinok pisikesel Samui nimelisel saarel Taimaal, mille loodust võib kirjeldada eestlasele kahe maagilise sõnaga: kookospalmid ja liivarannad.
Jana Solom ja Ivo Reinok pisikesel Samui nimelisel saarel Taimaal, mille loodust võib kirjeldada eestlasele kahe maagilise sõnaga: kookospalmid ja liivarannad. Foto: Jana Solom/Erakogu

Kui Valgast pärit ja ajakirjandust õppinud Jana Solom ning Viljandi näitleja Ivo Reinok tundsid, et edasine elu liialt etteaimatavat rada hakkab kulgema, otsustas kihlatud noorpaar oma päevatööd üles öelda, üürikorterist välja kolida, seljakotid pakkida ja Aasiasse põrutada. Nende edasine plaan oli lihtne: minna ja vaadata, mis juhtub. Seda, mis juhtus, saab alates järgmisest reedest juba teleekraanidelt vaatama hakata.

Kes poleks mingil eluetapil olnud olukorras, kus kõik on justkui hästi, kuid samas ka ei ole? «Pidevalt oli see tunne, et kas see ongi nüüd kõik – saame lapsed, võtame laenu, ostame maja ja elame nii nagu ühiskonna poolt on justkui ette kirjutatud,» meenutas Jana mõtteid, millest ajendatud seiklus mõlemale noorele tagasi vaadates elumuutvaks kogemuseks sai.

Varem oli paar Aasia maadest käinud vaid Tais, mis mõlemale kustumatu mulje oli jätnud. «Selline ettearvamatu, aga samas ilus paik,» kirjeldas Jana maad, mis noortele tulevikureisi tarbeks asendamatuid teadmisi ja kogemusi pakkus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles