Täna esitletakse maakonna aastaraamatut ja tunnustatakse kauni kodu konkursil osalenuid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukaunistamisorganisatsiooni Valgamaa juht Aare Kittask
Kodukaunistamisorganisatsiooni Valgamaa juht Aare Kittask Foto: valgamaalane.ee

Täna tunnustatakse konkursil «Eesti kaunis kodu» osalenuid ja võitjaid ning esitletakse «Valgamaa aastaraamatut 2014» koos taskuteatmikuga «Valga maakond arvudes 2015».

Konkurss kaunimate Valgamaa kodude väljaselgitamiseks viidi läbi 18. korda. Kui läbi aastate on tunnustust pälvinud nii maakonna kaunimad kodud ja omavalitsused, parimad tööstusmaastikud ja tervisespordirajatised, siis käesoleval aastal lisandus konkursile «Eesti kaunis kodu» uue kategooriana «Energiasäästlik kaunis kodu».

Konkursi «Eesti kaunis kodu» võitjaid ja nominente tunnustavad tänuüritusel Valga maavanem Margus Lepik, Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Agu Kabrits ja Eesti Kodukaunistamise Ühenduse juhatuse liige Aare Kittask. Ühtlasi kuulutatakse välja omavalitsuste poolt esitatud mastivimplite saajad ja antakse tänuavaldusena üle regionaalhalduse ministri käskkirjad. Valgamaa konkursi võitjad esitatakse aga üleriigilisele konkursile «Eesti kaunis kodu 2015».

Maakonna aastaraamatut ja taskuteatmikku antakse maavalitsuse poolt välja 1995. aastast. Raamatu koostamisele aitasid kaasa maavalitsuse talitused, kohalikud omavalitsused, riigiasutused ja teised organisatsioonid.

Trükised saadetakse maakonna raamatukogudele, koolidele, kohalikele omavalitsustele, ministeeriumitele ja nende allasutustele, välisriikide esindustele Eestis ning teistele koostööpartneritele. Raamatu elektrooniline versioon avaldatakse Valga Maavalitsuse veebilehel.

Konkursi «Eesti kaunis kodu» läbiviimist, trükiste ilmumist ja tänuürituse läbiviimist rahastasid Siseministeerium, Valgamaa Omavalitsuste Liit ja Valga Maavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles