Eesti tarbija ostunimekirjas troonisid jaanipühadel arbuus, õlu ja banaan

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks koht, kus Valga elanikud Valkas sisseoste tegemas käivad, on piiri lähedal asuv Maxima kauplus.
Üks koht, kus Valga elanikud Valkas sisseoste tegemas käivad, on piiri lähedal asuv Maxima kauplus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maxima Eesti kauplustes müüdi jaanipühadel kõige enam arbuusi, heledat õlut ja banaani, väga populaarsed olid ka erinevad lihatooted ja mereannid.

«Ostetuimate kaupade edetabelis troonisid möödunud jaanipühade perioodil arbuusi, õlle ja banaani kõrval veel igapäevased toiduained – kanamunad, piimatooted, suhkur ja varajane kartul,» selgitas Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe. «Jaanid on aktiivne grillimise ning toiduvalmistamise aeg – ostukorvis andsid tooni erinevad liha- ja kalatooted.»

Eesti tarbija poolehoid kuulub tavakohaselt sealihale ja erinevatele sealihast valmistatud grilltoodetele – kogu lihamüügist andis toores sealiha ligi 28 protsenti, erinevad grill-lihad ja šašlõkid 22 protsenti ning grillvorstid 14 protsenti.

«Ligi kolmandiku lihasaaduste müügist andsid kanaliha ja kanast valmistatud tooted – marineeritud liha ja šašlõkk,» täpsustas Lehtmäe. «Aasta aastalt kasvab aga ka kala ning erinevate mereandide tarbimine ning möödunud pühade jooksul oli meresaaduste müük juba kanašašlõki müügiga samal tasemel.»

Jaanipühade jooksul suureneb tavapäevadega võrreldes ka lahja alkoholi müük. «Märkimisväärselt kasvas läinud päevade jooksul alkoholivaba õlle müük, mulluste pühadega võrreldes müüdi alkoholivaba õlut üle kahe korra rohkem.»

Maxima Eesti kauplustes oli enimmüüdud kaupade edetabel perioodil 19.-24. juuni järgmine:

1.     Arbuus

2.     Hele õlu

3.     Banaan

4.     Kanamunad

5.     Hapukoor

6.     Piim

7.     Kohvikoor

8.     Suhkur

9.     Või

10. Varajane kartul

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles