Põlesid saun ja kõrvalhoone

Sirli Homuha
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rein Säinas/

22. juunil kell 15.44 said päästjad väljakutse Otepää valda Arula külla, kus oli põlema süttinud suitsusaun (11 x 4 m). Päästjate saabumise ajaks oli tuli levinud ukse alumisest osast vahelaeni. Päästjad kustutasid põlengu vähem kui tunni ajaga. Menetlusinspektori sõnade kohaselt sai põleng alguse ahjusuust lennanud sädemest, mis süütas lähedal olnud ukse.

23. juunil kell 21.36 teatati häirekeskusele tulekahjust Palupera vallas Neeruti külas, kus põles lahtise leegiga T-kujuline kõrvalhoone (20 x 10 x 8 m), milles asusid saun, garaaž ja teised majapidamisruumid. Põlevast hoonest toodi välja kaks propaaniballooni, hapniku- ja süsihappeballoon. Päästjad suutsid ära hoida tule leviku kolme meetri kaugusel asuvale elumajale. Kustutustööd lõpetati 24. juunil kell 00.46. Koos Elva ja Otepää päästjatega tegutsesid sündmuskohal Valgjärve vabatahtlikud päästjad. Menetlusinspektori sõnul võis tuli alguse saada pesumasina rikkest.

24. juunil käisid päästjad kolmel korral eemaldamas tuule tõttu teele murdunud ja liiklust takistavaid puid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles