Karjatnurme rahvas tähistas üheskoos pühi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks osa Karjatnurme rahvast jaaniõhtu melu nautimas.
Üks osa Karjatnurme rahvast jaaniõhtu melu nautimas. Foto: Erakogu

Käesoleva suve alguspäevade ilmastik on olnud tujukas ja heitlik nagu noor sälg. Üle meie paepealse maa tuhiseb kõledaid tuuli, taevas aga uitavad metsalatvade kohale laskunud rünkpilved, millest üsna sageli sulaselget vett alla voolab. Õnneks aga on aegade lend toonud meie päevadesse ka mõned selgemad hetked, mis inimeste tuju, meeleolu ja eneseusku tublisti tõstavad.

Helme vallas oleva Karjatnurme küla rahvale kinkis loodus sumeda ja päikeseküllase õhtupooliku just jaanilaupäeva eel. Sellest johtuvalt koguneski valdav osa selle küla elanikke lõkkeplatsile, et üheskoos Võidupüha ja sellele järgnevat jaanipäeva tähistada.

„Jaaniõhtutel lõkketule süütamine ja selle soojas embuses lõbusalt aja veetmine on saanud meie küla rahvale traditsiooniks. Inimesed lausa ootavad neid südasuviseid hetki, mil on põhjust jälle kodust välja tulla, mõnusat muusikat kuulata, üksteisega vestelda ja lühikese suveöö võludest osa saada,“ ütles jaaniõhtu korraldaja Karjatnurme päevakeskuse juhataja Ene Jänes.

Tema sõnul polegi sellise ühise koosviibimise korraldamine raske, sest häid ja tegusaid abilisi külas jagub. „Iga tulija võtab oma maitse järgi suupisteid ning joogipoolise kaasa ja nii saabki peolaud mitmekesine ning pilku püüdev. Ka Helme valla poolne toetus taoliste ürituste läbi viimiseks on tänuväärne,“ lisas Jänes.

Peotuju hoidis üleval ansambel T  1, ehk Anatoli Kotselainen, kes oma meeldiva hääle ja meloodiliste lauludega rahva kiiresti kaasa haaras. „Sellele, et need laulud ja pillihelid kuulajateni kostaksid, aitas kindlasti kaasa ka Taagepera külaseltsilt laenatud helitehnika.  Meie külaseltsid teevad selles osas tõhusat koostööd,“ selgitas Karjatnurme küla aktivist.

Eriti aktiivsed peolised olid igas vanuses lapsed, kellele meeldisid väga lõkketule ümber korraldatud rahvalikud mängud ja võistlused. Nendel oli võimalus rõngast keerutada, täpsusviskes kätt proovida, võidu joosta. Auhindade jagamisel oli märgata nende silmades sära ja huultel naeratust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles