Võidutuli jätkas Tõrvast teed kõikjale maakonda

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutuli jõudis Tõrva
Võidutuli jõudis Tõrva Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kella 16 paiku jõudis Hiiumaal süüdatud ja presidendi poolt teele lähetatud võidutuli Tõrva linna, kust see jätkas oma teekonda omavalitsuste esindajate juhtimisel kõigisse teistesse maakonna punktidesse – linnadesse, valdadesse, küladesse, taludesse.

Enne piduliku tseremoonia algust oli Tõrva vabadussõja mälestussamba juurde kogunenud kümneid ja kümneid inimesi. Võidutuld olid ootama tulnud nii päris pisikesed kui väärikas eas tuletervitajad. Valgamaa maleva nooremleitnandi Toomas Duvini ja nooremveebel Anu Lillipuu-Blanki poolt saadetud võidutulest osa saada soovijad olid kohale tulnud oma isiklike tõrvikutega, et õhtul võidutulest oma lõke süüdata.

Võidutule ootuses jagasid kõnedes oma mõtteid nii Helme koguduse õpetaja Arvo Lasting kui maavanem Margus Lepik, omavalitsuste liidu juht Agu Kabrits ja Tõrva linnapea Maido Ruusmann. Kõigi meeste kõnedest kõlas läbi üleskutse valvsusele ning valmisolekule ja meenutused 96 aastat tagasi toimunud Landesveeri sõjast, mis tänasel kuupäeval 1919. aastal mitte meist kaugel Võnnus eestlaste jaoks olulise võiduga lõppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles