Valgamaa koolilõpupeolt tabati kümneid alkoholi tarvitanud alaealisi

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Möödunud laupäeval kontrollis politsei Valgamaal üht koolilõpupidu, kust avastas kümneid alkoholi tarvitanud alaealisi.

Laupäeva õhtul kella 22 paiku sai politsei teate Otepää vallas asuvas turismitalus toimunud 9. klasside lõpupeost, kus mitukümmend alaealist alkoholi pruukis. Sündmuskohale jõudnud patrulli märgates pages suurem hulk noortest lähedalasuvasse metsasihti. Politseinikud asusid noori ühekaupa metsast välja tooma ning nende kainust kontrollima.

Kokku tuvastasid politseinikud 15 alkoholijoobes noort. Sündmuskohal selgus, et noored olid tarbinud erinevaid lahjemaid alkohoolseid jooke, aga muuhulgas ka viina. Noorte pidustusele oli kaasatud ka ühe peol viibinud lapse vanem, kelle rolliks oli noorte eest hea seista ning nende turvalisus tagada. Vestluses politseinikega ei näinud ta oma tegevuses kuigi suurt puudujääki, vaid viitas, et kõik olevat kontrolli all.

Suurim mõõdetud joove ületas ühe promilli. Lisaks ei suutnud üks tütarlaps alkoholijoobe tõttu alkomeetrisse puhuda. Mõned seltskonnas olnud noored olid ka kained. Politsei teavitas alkoholi pruukinud alaealistest nende vanemaid ning suuremale osale neist tulid lähedased öösel järele.

Valga politseijaoskonna juht Tiit Allik ütles, et sellise hulga alkoholi pruukinud noorte avastamine ei ole tavapärane. "Kahetsusväärne, et noorte endi kõrval ei mõista ka nendega koos viibiv lapsevanem, milliseid tagajärgi võib noorele tuua alkoholi tarvitamine. Jagub näiteid, kus noored satuvad abitusse seisundisse, haiglavoodisse või mõne süüteo ohvriks," kirjeldas Allik.

Ta lisas, et täisealiste kohustuseks on noori kõikvõimalike ohtude eest kaitsta ning alkoholi tarvitamise võimaldamine või tolereerimine seda kindlasti ei ole. Ühtlasi meenutab politsei, et samaväärne vastutus noorte heaolu tagamisel on kõigil lapsevanematel ja peoruumide rendileandjatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles