Suve lõpus algavad remonditööd Tallinn-Tartu raudteeliinil

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muudatusi tuleb ka Tartu-Valga sõidugraafikus.
Muudatusi tuleb ka Tartu-Valga sõidugraafikus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinn-Tartu vahelisel raudteeliinil algavad remonditööd toovad tavapärases rongigraafikus kaasa muudatusi ning pikeneb ka sõiduaeg.

Tallinna–Tartu liinil asuvat Pedja–Jõgeva vahelist raudteelõiku ootavad suve lõpus ees remonditööd. Remonti tehakse nii, et neljal päeval nädalas toimib rongiliiklus täies mahus, kolmel päeval nädalas asendatakse rongid osaliselt bussidega.

Riho Seppari sõnul käib Pedja–Jõgeva lõigul remont kolmel päeval nädalas: teisipäeval, neljapäeval ja laupäeval kella 10st hommikul kella 20ni õhtul. „Neil päevil läbivad hommikused ja hilisõhtused liinirongid remondipiirkonda katkematult,“ selgitas Seppar, kelle sõnul asendatakse aga ajavahemikus kell 10-20 sõitvad rongid Vägeva-Jõgeva vahelisel lõigul bussidega.

Teistel päevadel sõidavad rongid Seppari sõnul vastavalt liiklusgraafikule, kuid veidi aeglasemalt – remonditaval lõigul on kehtestatud tavapärasest madalam sõidukiirus.

„Sõiduaeg pikeneb remondipiirkonda läbivatel rongidel umbes 15 minuti võrra,“ kõneles Seppar. Seppari sõnul pikeneb asendusbussidega jätkatud reiside puhul reisiaeg koos ümberistumiseks kuluva ajaga maksimaalselt 50 minuti võrra. „Kindlasti püüame reisijad võimalikult kiiresti ja mugavalt sihtkohta sõidutada,“ lisas Riho Seppar.

Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Mai Vahtriku sõnul on remonttööde hinnanguliseks algusajaks augustikuu keskpaik.

Tulenevalt remonttöödest muutuvad sel perioodil nii Tallinna–Tartu kui ka Tartu–Valga ja Tartu–Koidula–Piusa rongide sõiduplaanid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles