Otepää tervisekeskus sai uue digiröntgeni

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue digiröntgeniga teeb tööd radioloogiatehnik Stella Kibena.
Uue digiröntgeniga teeb tööd radioloogiatehnik Stella Kibena. Foto: Monika Otrokova

Otepää tervisekeskuse juhataja Andres Arike ütles, et röntgeni nüüdisajastamise vajadusest on räägitud juba viis-kuus aastat ning lõpuks sai see ka teoks. «Röntgeni soetamisele aitasid igati kaasa vallavolikogu, vallavalitsus ja nõukogu,» lisas Arike. «See on suur samm edasi Otepää piirkonna elanike terviseuuringute tegemisel, mis seoses uue tehnoloogia soetamisega avardab radioloogiliste uuringute võimalusi ning uuringud on patsientidele ka ohutumad.»

Tegemist on fosforplaadi tehnoloogial põhineva digitaalse röntgensüsteemi ehk suupärasemalt öeldes digiröntgeniga.

Radioloogiatehniku teostatud uuringud edastatakse pildipanka ning neid saavad vaadata arstid üle maailma – muidugi juhul kui neile see luba antud on. Seega ei pea patsiendid enam üldjuhul tegema korduvaid uuringuid, kui nad suunatakse eriarsti vastuvõtule Tartusse või mujale Eestisse. Lisaks annab uus süsteem võimaluse perearstile konsulteerida eriarstidega õige ravi määramiseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles