Vanasõidukite suursõit läbib ka Valgat

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval võtab Eesti Maanteemuuseum vastu ligi 200 vanasõidukit, mis osalevad iga viie aasta järel peetaval üle-eestilisel vanasõidukite suursõidul.

Muuseumisse on oodata 25 bussi ja veoautot, üle 40 mootorratta ning sadakond sõiduautot, neist vanim on 1928. aasta Ford A. Sõidukid jõuavad Varbusele hommikul kell 10 ja peatuvad seal kuni keskpäevani. Sel ajal on muuseumi Teeaega oodatud ka kõik külastajad.

Vanasõidukite suursõiduga ühineb ka maanteemuuseumi uhkus, 1942. aastal Austrias valmistatud autobuss Saurer, mis teeb pärast kaheaastast pausi esimese sõidu. Eestisse toodi buss sõjajärgseil aastail Kura kotist trofeesõidukina, oli Viljandi autobaasi käsutuses ja sõitis Viljandi–Tartu liini. Vanemuise teater ostis ühel hetkel bussi ära ning hakkas sellega näitlejaid vedama, seejärel müüdi buss Võru linna maalrite brigaadile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles