Riidaja küla – vilka eluga mõis, kuulsad tammed ja tantsumaias rahvas

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torupillitalu külastajaid tervitab tee ääres temaatiline torupilli­puhujaga teeviit.
Torupillitalu külastajaid tervitab tee ääres temaatiline torupilli­puhujaga teeviit. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pisikese Riidaja külani ei vii ühtegi suurt maanteed või magist­raali. Sinna jõudmiseks saab avastada ehedat Eestimaad – mööda käänulisi külateid, kus teele jääb veel mitu mikromõõdus külakest. Igatahes tasub teekond suvel rohelusse mattunud Riidajasse ette võtta.

Riidaja küla kõige silmapaistvam pärl, millest keegi mööda ei saa vaadata, on mõisaansambel koos seda ümbritseva pargiga. Puidust mõisahooned on kasutust leidnud tänapäevalgi ning nii saavad kohalikud kui ka külalised ajalooliste hoonete hõngust osa.

Barokkstiilis puidust peahoones, kus omal ajal kool tegutses, on end sisse seadnud õdus ja hubane raamatukogu, kus raamatukogutädi Evi Pikas lugejatele uuemat kirjandust soovitada oskab. Endises mõisa magasiaidas käib aga eriti vilgas elu – hoone ruumides tegutsevas kultuurimajas saavad kokku nii noored kui vanad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles