Toomas Duvin – mees, kes jõuab

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse võidutule üks tuletoojatest Toomas Duvin on mees, kes jagab noortele elutarkusi nii haridusmaastikul kui riigikaitses.
Tänavuse võidutule üks tuletoojatest Toomas Duvin on mees, kes jagab noortele elutarkusi nii haridusmaastikul kui riigikaitses. Foto: Rein Säinas

Traditsiooniliselt toovad võidupüha paraadilt kaasa antud võidutule maakondadesse kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad. Tänavu on nendeks inimesed, kes 25 aastat tagasi Kaitseliidu tegevuse taastamisel kohapeal vabatahtlikku riigikaitsetööd käima aitasid lükata. Üks Valgamaa tuletoojatest on Anu Lillipuu-Blanki kõrval Toomas Duvin – mees, kes jõuab.

Isiklikult tunnen Toomas Duvinit juba paarkümmend aastat. Alguses kui tegusat noorkotkast ja hiljem aktiivset kaitseliitlast ning noortejuhti. Vahetult pärast jaanipühi 33aastaseks saav mees on olnud põline valgalane – sündinud ja elanud siin. Üles on ta kasvanud neljaliikmelises peres ning nagu vanem vend ees, nii osales ka noorem vend Taavi aktiivselt noorkotkaste töös.

Rahuliku ja oma asju ajava noorukina Toomas koolipõlves väga esiplaanile ei pürginud. «Oma õpinguid alustasin Valga gümnaasiumis, mis tollal kandis 1. keskkooli nime. Kooli ajal olin rahulik ja korralik õpilane, pigem olin tagaplaanil ja ajasin oma asja. Õpetajatega ja klassikaaslastega probleeme ei olnud. Suviti olin enamasti suvilas ja linnas korteris püüdsin võimalikult vähe olla. Või siis püüdsin nii palju kui võimalik käia noorkotkaste ja Kaitseliidu laagrites. Suhteliselt palju kuluski suvest just noorkotkaste tegevusele. Tollal oli see parim ajaveetmise rakendus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles