Rahavarguse ohvrid nabisid ise näppajad kinni

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus sai Kasekese lasteaias teoks lõunasel ajal, kui lapsed õpetajatega väljas viibisid ja siseruumid inimtühjana seisid. Varaste saagiks langes kaks käekotti, mis olid jäetud nähtavale kohale.
Vargus sai Kasekese lasteaias teoks lõunasel ajal, kui lapsed õpetajatega väljas viibisid ja siseruumid inimtühjana seisid. Varaste saagiks langes kaks käekotti, mis olid jäetud nähtavale kohale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeval avastas kaks Valga Kasekese lasteaia töötajat, et keegi on käinud nende käekottide kallal raha näppamas. Naised otsustasid süüdlased ise üles leida ning õigluse jalule seada.

Kui üks töötajatest nägi enne varguse avastamist kaht võõrast tüdrukut lasteaiast lahkumas eemalt, siis teine kohtas neid lausa näost näkku. «Tulid mulle trepi peal vastu. Üks rääkis telefoniga, et «kust ma ta leian, ma olen kõik kohad läbi otsinud». Tagantjärele arvan, et see jutt oli nende suitsukate,» rääkis naisterahvas, kes tol hetkel veel midagi kurja kahtlustada ei osanud, kuid kellele tüdrukute erksavärviline riietus sellegipoolest meelde jäi.

Teise korruse klassi sisenedes märkas naine otsekohe, et kapile jäetud käekott on asendit muutnud. «Kontrollisin koti sisu üle ja avastasin, et rahakott on tühjaks tehtud.» Kuuldus vargusest levis lasteaias kulutulena – paaniliselt vaatasid kõik oma kotid üle ning ilmsiks tuli ka teine varguse ohver. Helistati politseisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles