Lõuna-Eestis hakkavad patrullima Dax ja Dexter

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei

Nädalavahetusel täienes Lõuna prefektuuri politseipere kahe neljajalgse kolleegi võrra. Vennad Dax ja Dexter said kokku oma uute peremeestega ning alustavad pärast kooliaega tööd vastavalt Saatse kordonis ja Tartu politseijaoskonnas.

Kutsikad on pärit Põhja-Saksamaalt Neubrandenburgi väikelinnast Peter Krügeri koerakasvandusest, kes kasvatabki spetsiaalselt töökoeri politseile. Sealt liikusid nad Soome ja seejärel juba Eestisse. Kui pärast kooliaega Saatse kordonis tööd alustav Dax paistis kohe silma oma aktiivsuse ja rahmeldamisega, siis Tartu patrullkoeraks pürgiv Dexter oli ootamatult suurest tähelepanust mõnevõrra ehmunud ja puges igaks juhuks oma uue peremehe Ilja Lebedevi rüppe, et lähem tutvus kiiremini tehtud saaks.

Nüüd kui Dexter reisiväsimustest üle on saanud, teeb ta ikka kutsikale omaseid tempe – möllab ja mängib ning on vahva seltsiline kogu perele. Daxi aktiivsus ja uudishimu ei ole aga vaibunud ka esimestel päevadel uues kodus. Koerajuht Rauno Rammo sõnul on Dax paras rahmeldaja, kel energia ei lõppe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles