Valga kodutütred naasid Ernakeselt teise kohaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takistusrajal tuli tüdrukutel teha palju meeskonnatööd. Üksteist tuli mõista poole sõna pealt ning eksimusteks siin ruumi ei olnud.
Takistusrajal tuli tüdrukutel teha palju meeskonnatööd. Üksteist tuli mõista poole sõna pealt ning eksimusteks siin ruumi ei olnud. Foto: Jaanika Niklus

Kodutütarde võistlusmatkal Ernake jäi Valgamaa ringkonna esindus alla vaid pärnakatele. Tubli tulemus toob kaasa võimaluse osaleda võistlusel Rootsis.

Tänavune Ernake sai teoks Raplamaal Raiküla vallas Tamme külas. Baaslaager asus Kabala lateaias-algkoolis. Rajale läks üks Läti, üks Leedu ja 14 Eesti kodutütarde neljaliikmelist võistkonda vanuses 14–18 eluaastat. Matka pikkus oli ligi 30 kilomeetrit ning selle jooksul läbisid võistkonnad mitmekesise maastiku ning lahendasid ülesandeid, mille käigus oli vaja kasutada kodutütarde tarkusi ja oskusi.

Tarvis läks veel teadmisi NATO ja ELi kohta, tuli tunda esmaabivõtteid, tang- ja maitseaineid, läbida takistusrada ja sõita paadiga, näidata oskusi näputöös, pikkuste hindamises ja sõlmede tegemises. Kokku oli rajal 13 kontrollpunkti. Pika teekonna tegi keeruliseks asjaolu, et kogu trassil oli ka vastutegevus, mistõttu tuli võistkondadel liikuda varjatult ja vaikselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles