Doktorant uuris maasikate omaduste mõjutamise võimalusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad.
Maasikad. Foto: Postimees/Scanpix

Eesti Maaülikoolis tuleb 15. juunil kaitsmisele põllumajandus- ja keskkonnainstituudi doktorandi Tõnu Tõnutare väitekiri «Aedmaasika viljade antioksüdatiivsete omaduste mõjutamise võimalustest ja metoodilistest aspektidest nende määramisel» filosoofiadoktori kraadi taotlemiseks põllumajanduse erialal.

«Sordiaretuses hinnatakse uute maasikasortide puhul eelkõige saagikust, haiguskindlust, viljade suurust ja maitset. Eri sortide antioksüdatiivsetele omadustele on pööratud vähem tähelepanu,» rääkis Tõnutare.

Aedmaasika viljad sisaldavad tema sõnul tervisele kasulikke, antioksüdatiivsete omadustega bioaktiivseid ühendeid, millest olulisemad on antotsüaanid, askorbiinhape, ellagitanniinid, erinevad fenoolsed ühendid, foolhape, E-vitamiin ja teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles