Eesti ja Läti päästjad arendavad koostööd

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane suur ühisõppus oli 27.–28. mail Valgamaal, kui päästjad mängisid läbi metsa ja maastiku tulekahju raskesti ligipääsetaval territooriumil.
Viimane suur ühisõppus oli 27.–28. mail Valgamaal, kui päästjad mängisid läbi metsa ja maastiku tulekahju raskesti ligipääsetaval territooriumil. Foto: Rein Säinas

Lõpule jõudis Eesti-Läti piiriülese koostöövõimekuse arendusprojekt JATE. Selle kaudu otsisid Läti riiklik tuletõrje- ja päästeteenistus ning Eesti päästeamet võimalusi tegutseda vajadusel ühise päästejõuna.

Päästeameti pressiesindaja Astra Pintson-Käo sõnul arendavad asjaosalised Läti ja Eesti päästjate ning juhtimistasandi koostööd, et piirialadel juhtuvatele õnnetustele kiiremini reageerida ja päästevõimekust parandada.

Piirialadel on peamised koostööd nõudvad juhtumid metsatulekahjud, kulupõlengud, maastikutulekahjud ja turbaväljade põlengud. Eesti ja Läti päästetöötajatele viidi läbi ühiseid juhtimis- ja staabikoolitusi, koostööõppusi ja treeningharjutusi. Viimane suur ühisõppus oli 27.–28. mail Valgamaal, kui mängiti läbi metsa ja maastiku tulekahju raskesti ligipääsetaval territooriumil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles