Suvesoe teeb kiirvisiidi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 12. juunil ilmateenistuse teatel madalrõhkkonna mõju Eestis väheneb. Ilm on enamasti sajuta – vaid päevaks tekib pilverünki, millest eelkõige Põhja- ja Kirde-Eestis mõni võib vihmahoo puistata. Tugevneb edelatuul: sisemaal kuni 10, saartel õhtu poole võivad rannikul puhangud 13-14 m/s ulatuda. Õhutemperatuur on öösel 5..10, päeval 20..23, meretuulega rannikul kuni 16°C.

Laupäev tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Tuul puhub valdavalt edelast. Lisandub soojemat õhku. Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval on sooja 23..26°C, vaid meretuulega rannikul jääb alla 20°C.

Pühapäeval laieneb Eesti kohale madalrõhkkonna serv ühes vihmahoogude ja äikesega ning avaldab südasuvisele soojale survet. Lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 11..15, päeval 17..22°C, Lõuna- ja ka Ida-Eestis võib soe õhumass veel vastu pidada ja õhusooja on 25°C ümbruses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles