Filmitegijad otsivad osatäitjaid pöörasesse 1990. aastate tragikomöödiasse

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel suvel võetakse Lõuna-Eestis ja Harjumaal üles uus kodumaine tragikomöödia ning seetõttu otsivad filmitegijaid osatäitjaid ka Lõuna-Eestist. Valgas on võttegrupp tegelasi valimas juba jaanipäeva eel.

Kuna filmi «Päevad, mis ajasid segadusse» tegevus toimub Lõuna-Eestis, ootavad tegijad linaloos kaasa lööma ka kohalikke inimesi. Otsingud algavad Tallinnas ning liiguvad seejärel Lõuna-Eestisse, esmalt Põlvasse ja Võrru. 21. juunil aga oodatakse kõiki huvilisi, kes linateoses kaasa lüüa soovivad, Valga kultuurikeskusesse. Võttegrupi sõnul on oodatud kõik, olenemata soost või vanusest, sest film peegeldab Eestimaa elu selle kõige ehedamas vormis.

Tegevus toimub 1997. aasta suvel ning jutustab loo ühest Võrumaa noormehest nimega Allar. 27aastane mees seikleb ühelt südasuviselt Eestimaa peolt teisele, tutvudes aina segasemate juhtumiste käigus üha värvikamate tegelastega. Pingelised ja kohati arulagedad sündmused viivad Allari oma elu üle järele mõtlema ja teda ootab ees pöörane eneseotsing noores Eestis – riigis, mis ei tea veel täpselt isegi, millises suunas liigub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles