Tõrva odaviskaja tõi võidu Eesti õuele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäel seisavad ees pingelised treeningunädalad.
Tanel Laanmäel seisavad ees pingelised treeningunädalad. Foto: Mihkel Maripuu

Tartus Tamme staadionil peetud 51. Gustav Sule mälestusvõistluste peaalal ehk odaviskes tegid igati korraliku etteaste Tõrvast pärit noormehed. Tõrva heiteseriaalis aga kippus ülemvõim viljandlaste kätte.

Esimest korda pärast 2008. aastat suudeti odaviske alavõit Eestisse jätta. Selle suurepärase etteastega sai hakkama esimese koha võitnud Tõrva noormees ja spordiklubi Viraaž esindaja Tanel Laanmäe. Võiduviske tulemuseks mõõdeti 78,89 meetrit. Kõigest 16 sentimeetriga jäi Laanmäest maha tema rivaal, samuti Tõrvast pärit noormees Magnus Kirt. Kolmandale kohale viskas ennast Risto Mätas tulemusega 77,97 meetrit.

Nädalavahetusel aga peeti Tõrvas spordiklubi Viraaž heiteseriaali teine etapp, kus lisaks tõrvakatele olid rammu katsumas ka Helme, Valga, Viljandi, Tartu ja Võru spordisõbrad. Võistluste kõige noorem osaleja oli peagi üheksa-aastaseks saav Liise Marie Mikk spordiklubist Viraaž, kes oma vanusegrupi ainukese esindajana võitis nii vasaraheite (25,64) kui kuulitõuke (4,97) võistluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles