Läti muusikud hoiavad kätt Eesti rokielu pulsil

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End Läti publiku südamesse mänginud ansambel The Sound Poets, mida kodumaal võrreldakse maailmakuulsa Coldplay’ga, pani reede õhtul Valkas publiku elama. Nende hiti «Kalniem pāri» ajal rõkkas kogu publik kaasa laulda.
End Läti publiku südamesse mänginud ansambel The Sound Poets, mida kodumaal võrreldakse maailmakuulsa Coldplay’ga, pani reede õhtul Valkas publiku elama. Nende hiti «Kalniem pāri» ajal rõkkas kogu publik kaasa laulda. Foto: Rein Säinas

Reedel ja laupäeval võõrustas Valka laululava kahe riigi muusikakollektiive ning näha sai väga omanäolisi artiste. Just Borderrockist võikski kujuneda ühenduslüli Eesti ja Läti muusika vahele.

Borderrocki esimesel päeval said festivali külastajaid nautida peamiselt lõunanaabrite muusikat, pärast südaööd astus aga lavale legendaarne Eesti punkansambel Vennaskond. Lisaks elavale muusikale oli avatud teknomuusikatelk.

Korraldaja Ernests Libietis kõneles enne festivali avapauku, et Borderrocki puhul on kahtlemata tegemist täiesti ainulaadse nähtusega. «See on ainus festival nii Eestis kui Lätis, mis on organiseeritud lätlaste ja eestlaste koostöös,» selgitas Libietis. Mehe sõnul on Valga-Valka eriline koht, kus eestlased ja lätlased juba sajandeid koos tegutsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles