Lood elust on naha alla pugenud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitusel «Nahaalused lood» on külastajal võimalus tutvuda nahkse mapi vahele asetatud lugudega, mille on kirja pannud või jutustanud eri rahvustest inimesed. Igal soovija võib samas ka oma loo kirja panna.
Näitusel «Nahaalused lood» on külastajal võimalus tutvuda nahkse mapi vahele asetatud lugudega, mille on kirja pannud või jutustanud eri rahvustest inimesed. Igal soovija võib samas ka oma loo kirja panna. Foto: Arvo Meeks

Valga muuseumis näitusesaalis on üleval nahakunstnike valmistatud kaaned, mille vahel eri rahvustest inimeste lood. Teise saalis saab aga imetleda lummavaid portselanimaale.

«Nahakunstnikud ühel poolt ja teisalt inimeste kirjutatud või jutustatud lood, mida nad on endaga kaasas kandnud ja mis on neile naha alla pugenud, on ellu äratanud paljude osalistega näituse. Nahakunstnikud on nende eluseigad ümbritsenud kaitsva nahaga, mis on justnagu selle loo või jutustuse visuaalne tõlgendus, dialoog sellega,» tutvustas näituse sünnilugu üks selle kuraatoritest, kunstnik Reet Varblane.

Näitus «Nahaalused lood» teadvustab ja kutsub üles hindama Eesti paljurahvuselisust ja kultuurilist mitmekesisust. Oma loo on esitanud lisaks eestlastele ka teiste rahvuste esindajad, kelle hulgas on venelane, inglane, rootslane, hollandlane, mustlane, soomlane, inglane, sakslane, juut ja palju teisigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles