Jaagu talus järelkasvu jagub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagu talu noorem põlvkond – Margit Fuchs koos pojaga.
Jaagu talu noorem põlvkond – Margit Fuchs koos pojaga. Foto: Rein Säinas

Kuigi Rampe küla eluga on nagu mujalgi Eestis, et noori napid, siis Jaagu talus maaelu järelkasvu üle nuriseda ei saa. Kui vanaperenaisega jutud maha peetud, haarasin kohe võimalusest kinni ning uurisin Benita Fuchsi tütretütrelt Margit Fuchsilt, miks tema linna ei ole kolinud.

«Siin on turvaline elukeskkond. Lastel on maal ikka parem kasvada kui linnas. Tegemist on maal küll rohkem, aga see ongi mõnus. Mida ma linnas korteris teen? Maal jagub tegevust pidevalt. Pealegi õpivad lapsed siin tööd tegema ega jõlgu ainult kodu ja poe vahet. Mõni aasta tagasi proovisime abikaasaga linnaelu. Elasime aasta aega korteris, aga veel kiiremini kui linna sai kolitud, olime maal tagasi. Linnaelu ei ole meie jaoks,» tõdeb Margit.

Külaelu plussiks toob Margit Fuchs, et siin ei ole külg külje kõrval elamise tunnet. Samas on naabrite vahel hea koostöö. «Laename üksteisele traktorit nii kartuli mahapanekuks kui ka muudeks töödeks. Lähinaabritega suhtleme ikka tihedalt ning aitame üksteist niipalju kui võimalik. Kaugemate naabritega erilist läbikäimist ei ole, sest majapidamised on ikka mööda küla laiali. Siinse elu eelis on veel, et sa tead, kes su naaber on, ja naaber hoiab ikka naabril silma peal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles