Sel aastal ühinevad Tõrva Loitsuga superstaarisaate superfinalistid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Loits
Tõrva Loits Foto: Andrus Abel

Selleaastasel muusikalisel vaatemängul Tõrva Loits astuvad lavale paljude teiste artistide hulgas «Eesti otsib superstaari» superfinaalis võistelnud Jüri Pootsmann ning Gertu Pabbo.

8. augustil Tõrva Loitsul etenduva vaatemängu "Kilplaste tagasitulek" aitavad külastajateni tuua ansamblid Kosmikud, HU? ja eesti hip-hopi legend Genka. Kui Mart Kolditsa lavastatud tule ja vee vaatemängu juhatavad oma kontserdiga sisse Lenna ning Karl-Erik Taukar, on neile selles oma esitustega abiks ka saate «Eesti otsib superstaari» superfinalistid Gertu Pabbo ja Jüri Pootsmann.

Gertu Pabbole on see saatejärgselt esimene ülesastumine oma kodulinnas Tõrvas. «Lähen Tõrva Loitsule suurte ootustega, sest alati on tegu olnud väga suurejoonelise üritusega,» ütleb noor lauljatar. Kahel varasemal korral on Gertu Pabbo Tõrva Loitsul lavale astunud mõne esineja taustalauljana.

Küsimuse peale, kas Gertu kodulinnas aset leidval Tõrva Loitsul saab näha ka revanši «Eesti otsib superstaari» superfinaali eest, vastab superstaarisaate teise koha omanik naerdes, et nad on Jüri Pootsmanniga väga head sõbrad ning konkurentsi laval ei tasu külastajatel oodata, küll aga kindlasti kaunist ning meeldejäävat elamust.

Sarnaselt viimase kahe aastaga saab ka tänavune Tõrva Loits ainest Kreutzwaldi loomingust, etendades lavastaja Mart Kolditsa käe all vaatemängu Kilplaste tegemistest, kus keskendutakse muuhulgas teemadele nagu rumaluse jäävus ajas ning talupojatarkuse hääbumine igapäevaelust.

Vaatemängu koreograafia eest vastutab Märt Agu ning loovjuhiks on Reigo Ahven. Eriefektid teostab Trikivabrik ning tuline vaatemäng on korraldatud Valgusfestivali Tulemeistrite poolt. Kohal on ka Viljandi drumlab maailma suurimatel trummidel. Lavastaja Mart Kolditsa sõnul tõotab seekordne Tõrva Loits tulla varasemast suurejoonelisem: «Publikut ootavad ees veelgi  pöörasemad trikid vee, tule, valguse, video ning akrobaatikaga. Ja nii võimatu kui see ka ei tundu, saab sellel aastal olema laval veel rohkem actionit.»

Aastast 2008. toimuv Tõrva Loits on üks suurimaid muusikalisi vaatemänge

Lõuna-Eestis, ajaloolises suvituslinnas Tõrvas. Tõrva linna päevadega

samal ajal toimuv Tõrva Loits on igasuviselt kohale toonud palju

külastajaid üle kogu Eesti, pakkudes lisaks muusikalisele

vaatemängule laias valikus huvitavaid üritusi mitme järjestikuse päeva

vältel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles