Täna õhtul suurejooneline etendus Raekoja ees

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga raekoda
Valga raekoda Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna õhtul on võimalik näha – kuulda Valga raekoja 150. aastapäeva tähistavat suurejoonelist etendust. Muusikaline lavastus «Valga linna legend», milles teeb kaasa suur hulk lauljatest, tantsijatest, muusikutest kui ka avaliku elu tegelastest valgalasi,  jutustab lahti linna ajaloo.

Osalt fantaseeritud, kuid tõesugemetega loos tegutsevad linna ajalukku oma jälje jätnud tegelased.

Nende hulgas on paavst Antonio Possevino, Poola nuntsius Alberto Bolognetti, saksa soost aadlikud Tiesenhausen ja Üksküll, Poola kuningas Stephan Bathory, Liivimaa kroonik, Valga raekoja vaim, Valga esimene eestlasest linnapea Johannes Märtson, üks esimesi eestlasest koolijuhte Marta Pärna.

Etendus algab Valga linna saamislooga, milles Liivimaa kroonik teeb põhjaliku ajaloolise ülevaate Walga alevist. Loosse on sisse põimitud ka nõid, kes valgustab kõrgeid isikuid Walga tulevikust linnana. Kajastamist leiab  linna ärkamisaeg ja linnapargi avamine. Kuulda saab esimese eestlasest linnapea Johannes Märtsoni kõnet pargi avamisel.

Valga linnakodanike ja kooliõpilastena teevad etenduses kaasa segakoor Rõõm, Kungla muusiakalitrupp ning Pilleriini nais- ja segarühm.

Suurejoonelise ajaloolise etenduse stsenarist ja lavastaja on Valga põhikooli õpetaja, Kungla muusikalitrupi juht Siiri Põldsaar. Kes täpsemalt näitetrupis üles astuvad ja mis juhtuma hakkab, kutsutakse häid linnakodanikke ja -külalisi vaatama raekoja ette õhtul kell 19.00

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles