Valga gümnaasiumi direktoriks valiti Andrus Murumaa

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa
Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga gümnaasiumi hakkab 1. juulist juhtima avalikul konkursil häälteenamuse saanud Andrus Murumaa, viiest komisjoni liikmest hääletas Murumaa poolt neli.

Neljapäeva, 4. juuni tööpäeva lõpus allkirjastas linnapea Kalev Härk töölepingu Andrus Murumaaga ning ütles: «Valgas gümnaasium on saanud väärikale koolile julge ja edasipüüdliku juhi, kes peab hoidma kooli traditsioone, võitma õpilaste usalduse ja tagama kõrge õppekvaliteedi.»

Valga linnavalitsuse moodustatud viieliikmelisse komisjoni kuulusid aselinnapea Lauri Drubinš, haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants, gümnaasiumi hoolekogu esindaja Anni Lillepea ja töötajate esindaja Merike Soovares ning haridus- ja teadusministeeriumi esindaja Ruth Opmann, kelle asendusliige oli Raivo Trummal. Komisjonile oli abiks ekspert Ülle Luisk, Viljandi gümnaasiumi direktor.

Andrus Murumaa töötab praegu õppealajuhatajana Valga põhikoolis, kus ta on silma paistnud uuendusmeelsete ideedega. Murumaa tunnetab hästi õpilast, õpetajat kui ka piirkondlikku hariduselu. Eelnev töökogemus Valgamaa kutseõppekeskusest on kasuks laiema hariduspildi loomisel.

«Andrus Murumaa esitas komisjonile julge ja arusaadava visiooni gümnaasiumi, edaspidi riigigümnaasiumi toimimiseset ja uuendustest,» ütles konkursi komisjoni esimees Lauri Drubinš ja lisas, et Murumaa jäi sealjuures enamiku komisjoni liikmete arvates kahe jalaga kindlalt maa peale ning see tagas edu teiste kandidaatide ees.

Andrus Murumaa alustab tööd 1. juulil Valga gümnaasiumi direktorina. Direktori ülesanne on tagada kooli tulemuslik töö, vastutada kooli üldseisundi ja arengu ning rahaliste vahendite sihipärase ja otstarbeka kasutamise eest. Plaanide kohaselt muudetakse Valga gümnaasium riigigümnaasiumiks 1. septembrist 2016.

Koolimaja aadressil J. Kuperjanovi tn 10 ehk Valga Valge Maja rekonstrueerimine algab sel suvel ja tööd plaanitakse lõpetada 2016. aasta juulis. Uue direktori üks esmane ja oluline ülesanne on ka koolihoone rekonstrueerimisel kooli vajaduste esindamine.

Andrus Murumaa on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli haridusteaduste magistrina ja eelnevalt Tallinna Tehnikakõrgkooli rakenduskõrghariduse õppekava. Ta on läbinud kooli juhtimisalased kursused, mis on vajalikud edasises töös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles