Otepää tähistas menulaulu looja sünnipäeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää tähistas menulaulu looja sünnipäeva.
Otepää tähistas menulaulu looja sünnipäeva. Foto: Monika Otrokova

Otepää gümnaasium korraldas eile 3. juunil ajarännaku 20. sajandi alguse eesti kultuuritegelase Gustav Wulff-Õie jälgedes. Kõigile huvilistele mõeldud sündmus leidis aset gümnaasiumi õues, edastas Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Ajarännak aastasse 1909 oli pühendatud Gustav Wulff-Õie 150. sünniaastapäevale. Ajastutruud üritust juhtis Wulff-Õis ise ja sõna said mitme omaaegse seltsi ja ühisuse esindajad. Kõlasid päevakangelase loodud luuletused ja eestimaalastele tuntud laul «Õrn ööbik».

Ettevõtmises lõid kaasa Otepää rahvateatri näitlejad, Pühajärve puhkpilliorkester ning pereansambel Pillipuu. Kooliaias avati Gustav Wulffi mälestuspink ning sellele järgnes Raik-Hiio Mikelsaare raamatu «Õrn ööbik, kuhu tõttad sa?» esitlus kooli aulas.

«Otepää gümnaasium on Gustav Wulffile tänulik eelkõige selle eest, et tema initsiatiivil loodi 1906. aastal kooliselts, mis võttis eesmärgiks emakeelse kõrgema kooli asutamise. Tänu temale pandi 31. mail 1909 nurgakivi Otepää gümnaasiumi ehk toonase eraprogümnaasiumi hoonele ja toimusid pidustused,» kommenteeris gümnaasiumi direktor Külle Viks. «Vahel on vaja vaadata üle õla tagasi, kust meie lugu alguse sai.»

Õhtul said aga teatrisõbrad Nuustaku pubis vaadata Gustav Wulff-Õie eestindust Rosie jandist «Lambaliha».

Gustav Wulff sündis 1. jaanuaril 1865 (u.k.j) Otepää lähedal Juusa talus, kus praegugi asub tema majamuuseum, mille perenaine on Wulffi lapselaps Mari-Ann Karupää. Oma jälje kohalikku kultuurilukku on Wulff jätnud eelkõige luuletusega «Ööbikule», mis on laulutekstina siiani eestlaste hulgas armastatud ja mis andis talle luuletajanime Õis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles