Kooliõue täitsid elevus ja ehe rõõm päris oma peost

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsujuht Inna Kallas seadis naisrühmale Pilleriin tantsu «Liivimaa jumalad» ning juhendas pisemaid tantsijaid rühmast Pääsusilmad.
Tantsujuht Inna Kallas seadis naisrühmale Pilleriin tantsu «Liivimaa jumalad» ning juhendas pisemaid tantsijaid rühmast Pääsusilmad. Foto: Lea Margus

Valga põhikooli laulu- ja tantsupidu oli kui väike armas koduõuepidu, mis ometigi suure hulga pealtvaatajaid koolimaja hoovi meelitas.

Peo pealkiri «Iseendale» paneb mõtisklema tuntud ütluse ja ka laulusõnade üle: «Kõik, mis sa teed, teed kõik endale». Kui tahad, et sul oleks kõik hästi, tee head ...

Ei usu, et Eestis oleks väga palju koole, kes võiksid esitleda päris oma tantsu- või laulupidu, Valga põhikoolil on – ja teisipäevane pidu oli uhke. Üle pooleteise tunni kestnud kontsert pakkus vaatajatele-kuulajatele laulu- ja tantsupeo väärilist etendust mitmesugustest tantsudest ja lauludest nii kooliperelt kui sõpradelt Riia eesti põhikoolist. Esinesid ka rahvatantsurühma Pilleriin sega- ja naisrühm, kus tantsib hulk õpetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles