Vanemad alahindavad elektriohte

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elektrilevi tellitud uuringust selgus, et 67% Eesti lastevanematest on suhteliselt muretud oma lapsi ähvardavate elektriohtude suhtes, aasta varem oli sama näitaja 47%. Samal ajal hindavad noored ise oma teadmisi elektriohtudest keskmisest väiksemaks.

«Loodetavasti ongi inimesed ennast elektriohtudega paremini kurssi viinud, sest uuringu järgi peab kolmveerand vastanutest oma teadlikkust elektriohtudest kõrgeks,» tutvustas uuringu tulemusi Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend (pildil). «Statistika järgi elektriõnnetuste arv eelmisel aastal hoopis kasvas kümnendiku võrra. Sõnades ja tegelikkuses paistab erinevus.»

Teadmatusest ja hulljulgusest juhtunud õnnetuse näitena tõi Tiisvend eelmise aasta kevadel Raplamaal toimunud õnnetuse, kus 16aastane noormees ronis alajaama katusele ja sai eluohtliku elektrilöögi. «Elektrilöögi saamiseks ei peagi kaableid puudutama, piisab kui neile piisavalt lähedale minna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles