Peo lavastaja: olen uhke meie inimeste üle

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõuni tantsurühm Pääsusilmad Valgamaalt oli üks 27 rühmast, kes nädalavahetusel Intsikurmu vabaõhulaval ilusat ilma ning kaunist pidu nautisid.
Nõuni tantsurühm Pääsusilmad Valgamaalt oli üks 27 rühmast, kes nädalavahetusel Intsikurmu vabaõhulaval ilusat ilma ning kaunist pidu nautisid. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Üle kahe ja poole tuhande tantsija mahutas end pühapäeval Põlvas Intsikurmu vabaõhulavale, et maha pidada teine Kagu-Eesti tantsupidu. Oma panuse andis ka 27 rühma Valgamaalt.

Ilm oli suurepärane –  soosis tantsijaid. Ainuke vihmasabin sadas maha just täpselt pidulistele sobival ajal – peaproovi ja etenduse vahelisel pausil.

Peole olid kokku tulnud tantsijad Põlva-, Võru-, Valga- ja Tartumaalt. Osalesid neidude ja naisrühmad, eri vanuses segarühmad, seeniorid, lapsed ning noored – kokku ligi 2600 kergejalgset ja rõõmsameelset. Intsikurmu kitsuke peopaik mahutas suurivaevu selle tantsijate hulga ja ka tribüünid olid pealtvaatajaid viimseni täis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles