Juhtkiri: Linnad ühises rütmis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga ja Valka linnapäevade avamine
Valga ja Valka linnapäevade avamine Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kunagi analüüsis reklaami- ja maineekspert Linnar Priimägi teleekraanil Eesti linnade tunnuslauseid. Mõni neist sai hävitava hinnangu, teine leidis rohkem armu. Valga-Valka tunnuslause «Üks linn, kaks riiki» ei tekitanud imagoloogis just vaimustust, aga pigem jäi see tema silmis plusspoolele.

Samas on Valga-Valka erilisus aastatega üha enam inimeste teadvusesse kinnistunud. Alles hiljuti oli üks Valgamaalase töötaja rongis tunnistajaks juhtumile, kus silma järgi otsustades kuue-seitsmeaastane poiss küsis emalt, milline on Eesti suurim linn. Vastus, et eks see Tallinn ole, noormeest ei rahuldanud. Ta teatas, et loomulikult on tegu Valgaga, sest see ei mahu ühte riiki ära.

Kuigi tegu on humoorika tõdemusega, on tõsiasi, et igapäevaelus toimivadki Valga ja Valka üha enam ühe linnana. Inimesed poodlevad mõlemal pool piiri, linnajuhid kavandavad ühiselt kesklinnade tulevast ilmet, päästeteenistus on valmis reageerima nii Eestis kui Lätis aset leidvatele juhtumitele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles