Uus aukodanik rabab mitmel rindel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastne aukodanik kuulis tunnustusest Valgamaalase reporterilt ega tahtnud uudist esialgu uskudagi. «Igatahes rõõmustan selle üle kogu südamest,» kinnitas ta seejärel.
Vastne aukodanik kuulis tunnustusest Valgamaalase reporterilt ega tahtnud uudist esialgu uskudagi. «Igatahes rõõmustan selle üle kogu südamest,» kinnitas ta seejärel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Austusavaldusena linnale osutatud teenete eest otsustas Valga linnavolikogu anda linna aukodaniku nimetuse ja sellega kaasneva Raemedali muusikakooli õpetajale Sirje Pässale.

«Issand, issand, see pole võimalik! Kas ikka tõesti õigust räägid, või teed minuga nalja? Hea, et ma praegu toolil istun,» olid vastse aukodaniku esimesed sõnad, kui talle pärast volikogu istungit rõõmusõnumi teatasin ja õnne soovisin. Hetkel, kui talle helistasin, oli ta parasjagu korteriühistu kuulõpu aruannetega ametis olnud. «Ma ei saa nüüd enam tööd ka edasi teha, see on ikka uskumatu uudis ...» kordas ta.

Aukodanikuks saamisest ei olevat ta kunagi isegi mõelnud. Kunagi olla tuntud arst ja volikogu aseesimees Külliki Siilak Pässale öelnud, et kui ta ükskord kiriku ära remondib, väärib kindlasti aukodaniku tiitlit. Remont on aga veel pooles vinnas. «Ilus uudis on see igatahes ja rõõmustan selle üle kogu südamest,» kinnitas tunnustatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles