Vana mees elab taas oma kodus

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike ja tagasihoidlik küll, aga siiski oma tuba. Nüüd jääb soovida Avo Keltile vaid meelerahu ja jõudu oma elujärje korraldamisel.
Pisike ja tagasihoidlik küll, aga siiski oma tuba. Nüüd jääb soovida Avo Keltile vaid meelerahu ja jõudu oma elujärje korraldamisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üksik eakas Puka valla mees, kes tulekahju tõttu äärepealt sünnikodust ilma pidi jääma, ei pea nüüd enam saunas elama. Probleemide sasipundar on hargnema hakanud.

«Üks tuba tehti tänu vallavalitsusele päris korda,» ütles Pühaste küla mees Avo Kelt, kes eluga sotsiaalkorteris ei leppinud ja vahepeal kodutalu saunas elas. «Terve hulk rahvast käis siin tööd tegemas, lihtsalt ei ole sõnu, et neid tänada. Ma ei oleks kuidagi hakkama saanud kõige selle prahi ja segadusega, mis siin oli. Nüüd on nii palju kombes, et ikka elada saab.»

Vald pani õla alla ja aitas põlengujärgsetel koristustöödel. Aidati ka hädavajalike mööbliesemetega, majapidamisse said pisike elektripliit, raadio, telekas. Osaliselt said majja paigaldatud uued elektrijuhtmedki – ainult elektrit ei olnud. Kõige raskem oli mehele, et ei saanud kohvivett soojendada ega mobiiliakut laadida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles