Kõik alkoholi ja tubakatoodete ostjad peavad esitama dokumendi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Maxima andis teada, et ettevõtte Eesti kauplustes küsitakse lastekaitsepäeval 1. juunil kõikidelt alkoholi ja tubakatoodete ostjatelt dokumenti. Aktsiooniga soovib kauplustekett juhtida ostjate tähelepanu vajadusele kaitsta noori alkoholi ja tubaka eest.

«Maxima kauplustes järgime juba mitmendat aastat tava, et müüjad küsivad kõikidelt välimuse järgi alla 30aastastelt inimestelt vanust tõendavat dokumenti,» lausus Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe. «Lastekaitsepäeval 1. juunil laiendame seda reeglit kõikide ostude osas, vanusest sõltumata.»

Lehtmäe sõnul näitavad erinevad uuringud seda, et noorte seas alkoholi ja tubaka tarvitamise tõkestamiseks on kõige efektiivsem väline meetod koduse kasvatuse kõrval kättesaadavuse raskendamine. «Esmaspäevase aktsiooniga soovime juhtida sellele ostjate tähelepanu kõikides meie 74 kaupluses.»

Maxima Eesti kaupluseid külastab igapäevaselt ligi 150 000 inimest, keskmiselt ostetakse alkohoolseid jooke ja tubakat ligi veerandil ostudest.

«Loodame väga, et ostjad hindavad meie algatust inimeste teadlikkuse tõstmiseks ning suhtuvad vanust tõendava dokumendi küsimisse mõistvalt,» lisas Lehtmäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles