Nelja riigi sportlased käivad Valgas võidu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelised Bruno Junki mälestusvõistlused käimises.
Rahvusvahelised Bruno Junki mälestusvõistlused käimises. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäevased 20. Bruno Junki mälestusvõistlused käimises toovad Valga linna nelja riigi sportlased viieteistkümnest klubist, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Kõrgetasemelise käimisvõistluse avatseremoonia leiab aset Valga kultuuri- ja huvialakeskuse juures. Keskpäeval startiva võistluse rada kulgeb kesklinnas mööda Vabaduse ja Kesk tänavat.

Võistlemas on kogu Eesti käijate paremik, kus meestest pakub teistele võistlejatele konkurentsi Lauri Lelumees Bruno Junki Käimisklubist. Võistluse naiskäijatest on parim veel noorte vanuseklassi kuuluv Angela Mandel KJK Kalev Sillamäe klubist. Välisvõistlejatest on nimekaim lätlanna Agnese Pastare Ogrest, kes võidutsenud viiel eelneval Junki mälestusvõistlusel. Lisaks osaleb tugevaid naiskäijad Sankt-Peterburist.

Kokku osaleb mälestusvõistlusel neli riiki: Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa. Klubisid on osalemas Eestist kuus, Lätist viis, Leedust kolm ja Venemaalt üks.

Võistluse peakorraldaja on Toomas Rosenberg Bruno Junki käimisklubist.

Bruno Junk sündis 27. augustil 1929 Valgas ja suri 22. septembril 1995 Tallinnas. Ta oli Eesti kergejõustiklane, kes nii 1952. aasta Helsingi kui ka 1956. aasta Melbourne`i olümpiamängudel võitis käimises pronksmedali. Lisaks kuuluvad tema saavutuste pagasisse ka kaks maailmarekordit, üks maailma tipptulemus, üheksa NSV Liidu rekordit ja 38 Eesti rekordit ning neli kuldmedalit NSV Liidu meistrivõistlustelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles