Valga põhikoolis käib tegevusrohke teadusnädal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli 8. klassi noormees Oliver Daniel juhendas 3.c klassi õpilasi vee pindpinevuse katse läbiviimisel. Katse õnnestumist jälgis huviga ka klassijuhataja Virve Sinisalu.
Valga põhikooli 8. klassi noormees Oliver Daniel juhendas 3.c klassi õpilasi vee pindpinevuse katse läbiviimisel. Katse õnnestumist jälgis huviga ka klassijuhataja Virve Sinisalu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uue traditsioonina tehti esmaspäeval Valga põhikoolis algust miniteaduspäevade nädalaga. Selle käigus teevad lapsed katseid, esitlevad referaate ja kohtuvad keskkonnatöötajatega. Külla tuleb teatergi.

Teaduspäevad avas kooli aulas Valga põhikooli õpilane Maria Pibilota Murumaa, kes jagas koolikaaslastele muljeid osavõtust telesaates «Rakett 69». «Olen väga õnnelik, et osutusin 15 hulka valituks. Õppisin meeskonnatööd, üksteise abistamist ja hoolimist. Kogesin nii rõõmu- kui kibedusehetki.»

Neiu sõnul läks ta katsetele ema soovitusel ega kahetse. «Algul ei olnud ka minul endasse usku ning arvasin, et ei saa hakkama. Mulle andsid inspiratsiooni teadusvõistlusel osalemiseks meie koolis Mart Noorma öeldud sõnad: endasse peab uskuma ja siis on kõik võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles