Päästjad panevad end proovile

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil 2014. aastal võitnud Viljandi meeskond pärast stardipauku riietumas.
Pildil 2014. aastal võitnud Viljandi meeskond pärast stardipauku riietumas. Foto: Lõuna päästekeskus

Laupäeval, 30. mail leiavad Jõgeval aset Lõuna päästekeskuse kutsemeisterlikkuse võistlused. Selguvad Lõuna-Eesti osavaimad ja kiireimad päästjad.

Võistluspäev algab piduliku rongkäiguga Jõgeva kesklinnast ja kulgeb läbi linna Jõgeva päästekomando juurde. Lippude rivi komando juurde jõudmisele järgneb pidulik võistluste avamine päästekeskuse juhi Margo Klaose ja Jõgeva linnapea Aare Olgo sõnavõtuga.

Esimene võistlusala on lahinghargnemine päästeautoga, kus jäljendatakse tööd reaalsel tulekahjul. Päästjad peavad aja peale riietuma kaitseriietusse, vedama autopumbaga ühendatud voolikuliinid õppetorni teisele korrusele ja tabama sealt veejoaga märklauda. Teine voolikuliin tuleb vedada imiteeritud kõrvalhoone katusele ja veejoaga veel üks märk maha lasta. Võistlejad peavad rajal ületama erinevaid takistusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles