Ettevõtjad murdsid mõttemustreid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjad murdsid mõttemustreid.
Ettevõtjad murdsid mõttemustreid. Foto: Erakogu

Veebruaris alustanud Valgamaa ja Kagu-Eesti ettevõtete mentorklubid uuendasid teadmisi ja tegid kokkuvõtteid 21.–22. mail Võrus Kubija hotellis, andis teada Valgamaa arenguagentuuri meediakoordinaator Aet Arula.

Valgamaa mentorklubis osales neli mentorit ja 13 juhendatavat ning Kagu-Eesti klubis kuus mentorit ja 21 juhendatavat. «Klubisid on kaks, Valgamaa ja Kagu-Eesti ehk Võru- ja Põlvamaa mentorklubid, kuid oleme ühitanud enamiku klubikohtumisi, et suurendada ettevõtjate suhtevõrgustikku,»selgitas Valgamaa mentorklubi eestvedaja Ülle Vilo.

Viimase klubi sisutegevustena viis Indrek Maripuu Neitsijärve Loovusaidast läbi koolituse «Mõttemustrite murdmine».

Koolituse käigus õpiti kasutama uusi tehnikaid heade ideede leidmiseks. Mitme tuntud ettevõtte juhatusse kuulunud Kuldar Leis rääkis senistest kogemustest ettevõtluses ning jagas näpunäiteid, mida ettevõtjana läbi lüüa soovides kindlasti jälgima peaks. Kokkuvõttena tegid kõik klubis osalenud juhendatavat ettekande senistest tegevustest ja koostööst mentoritega.

Kagu-Eesti mentorklubis osalenud Piret Sõmer sõnas, et klubis osalemisel on olnud hästi oluline aeg, et senisest lahti lasta, üle vaadata ja aru saada, mis on oluline.

Aile Viks Valgamaa klubist leidis, et äri – see on suhted, kus oluline on partnerlus, ning mentorist on abi eelkõige siis, kui osatakse sõnastada küsimused, mis lahendust vajavad.

«Üksi ettevõtluses toimetades asjad kuhjuvad ning raske on eristada olulist ebaolulisest, samas ühele probleemile lahendust leides tekib doominoefekt, mis lahendab ära ka teised mured, ütles Võru- ja Põlvamaa klubi üks mentoritest Jaan Konks.

»See oskus teisi muresid lahendav probleem ära tunda tekib vaid ajaga, samuti tekib ka arusaam, et mõni probleem ei olegi tegelikult lahendusi vajav. Seetõttu on vaja kuulda ka teiste arvamusi ja saada targemaks läbi teiste kogemuste, et osata väärtustada iseennast," lisas ta.

Mentorklubi pakub väikeettevõtjatele võimalust suhelda kogenud ettevõtjate, koolitajate ja praktikutega, saada uusi teadmisi, häid nõuandeid, uusi ideid ning jagada vastastikuseid kogemusi. See on hea võimalus tutvustada oma ettevõtet, laiendada ning arendada suhtevõrgustikku.

Varasematel klubide kohtumistel viidi läbi esinemistreening ning koolitused ajajuhtimisest ja nutikate tööriistade kasutamisest veebikeskkondades. Klubide tegevused lõpevad juunis õppereisiga Telliskivi loomelinnakusse Tallinnas.

Mentorklubisid korraldavad maakondlikud arenduskeskused, tegevusi rahastatakse Euroopa Liidu sotsiaalfondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles