Hummuli võõrustas mulke üle Eesti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Lust (vasakul) Christine gildist 
näitas ette nippe, kuidas valmistada kaaruspaela kaarushargiga. Paela on võimalik teha ka heegel­nõeltega.
Evelin Lust (vasakul) Christine gildist näitas ette nippe, kuidas valmistada kaaruspaela kaarushargiga. Paela on võimalik teha ka heegel­nõeltega. Foto: Sirje Lemmik

Hummuli oli pühapäeval mulkide päralt. Kihelkonnapäeval kõlasid laulu- ja tantsulood, töötubades sai õppida kaarus- ja sukapaela tegemist. Minev kaup oli kohalike meistrite käsitöö.

Juba hommikupoolikul viisid mulgid Tõrva kirik-kammersaalis läbi iga-aastase üldkoosoleku. Lõuna paiku avati päev pidulikult Hummuli mõisahoone esisel. Põhikooli õpetajatest giidide saatel tutvus seltskond mõisahoone ja ümberkaudsete vaatamisväärsustega.

Neljas õpitoas oli huvilistel võimalus käsitöömeistrite juhendamisel ka ise nippe õppida. Kohalik ettevõtja Maire Riit näitas, kuidas tikkimismasin töötab ja kuidas selle abil mustrid sünnivad. «Enne tuleb masinasse vastav programm sisestada ja alles seejärel hakkab see vajalikku mustrit tegema,» sõnas Riit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles