Moodsate seadmete pere koolis kasvab

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi tehnikapark sai moodsa modelleerimisaparaadi. 10. klassi noormees Maanus Vene teeb põneva vidina hingeeluga tutvust.
Valga gümnaasiumi tehnikapark sai moodsa modelleerimisaparaadi. 10. klassi noormees Maanus Vene teeb põneva vidina hingeeluga tutvust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga gümnaasiumi nutitehnikapark täienes moodsa modelleerimisaparaadiga. Kooli arendusjuhi teada teist sellist üheski teises Eesti koolis veel pole.

Kohvikannu meenutav modelleerimisvahend Touch 3D on sisuliselt digitaalne pliiats, mis võimaldab tunnetada mudeleid ekraani vahendusel.

«Seda aparaati saab kasutada skulptuuride ja muu taolise modelleerimiseks. Näiteks tugevamal vajutamisel avaldab see pliiats ka vastupanu. Just see vastupanu ja reageerimine jäljendab reaalse füüsilise skulptuuri valmimist. Sisuliselt võib seda nimetada ka digitaalseks käepikenduseks,» selgitas gümnaasiumi arendusjuht Pille Olesk seadme tööpõhimõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles