Juhtkiri: Uute ideedega esirinnas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikool sai erilise IT-seadme, millega saab kujundeid tunnetuslikult vormida.

Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Valga põhikool sai erilise IT-seadme, millega saab kujundeid tunnetuslikult vormida. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalane on korduvalt kirjutanud, kuidas maakonna koolid ajaga sammu käivad. Eelmisel ja sellelgi õppeaastal oleme mitu korda kajastanud Valga vene gümnaasiumi digipööret, mis osutus sedavõrd edukaks, et mullu pälviti üleriigilisel Samsung Digipöörde võistlusel esikoht. Koolile tõi edu see, et digipöördega on kaasa läinud sisuliselt kogu koolipere.

Sellel aastal on digipööre aset leidmas Otepää gümnaasiumis. Loodetavasti läheb neil vähemasti sama edukalt kui maakonnakeskuse koolil. Samuti kandideeris tänavu programmi maakonnast Valga põhikool.

Nagu tänasest Valgamaalasest lugeda võib, paistab mitme eesrindliku uuendusega silma ka Valga gümnaasium. Kool oli Eestis üks esimesi, kes soetas endale 3D-skanneri, samuti on seal juba mõnda aega olnud 3D-printer. Äsja täienes kooli nutitehnikapark moodsa modelleerimisaparaadiga. Kooli arendusjuhi Pille Oleski teada pole teist sellist veel üheski teises Eesti koolis. Kohe-kohe on gümnaasiumi jõudmas ka 3D-pliiats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles