GALERII: Hummuli võõrustas mulke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Memmede tantsurühm Hõbejuus
Memmede tantsurühm Hõbejuus Foto: Sirje Lemmik

Täna viis Mulkide Selts oma igaastase kevadise kihelkonnapäeva läbi Helme kihelkonnas Hummulis. Kokku saadi hommikupoolikul Tõrva kirik-kammersaalis, kus seltsi liikmed pidasid maha üldkoosoleku.Peale lõunat avati ipäev pidulikult Hummuli mõisahoone esisel.

Mulkide Seltsil on traditsioon kohas, kus kultuuripäev läbi viiakse ,tutvuda piirkonna vaatamisväärsustega.Ka Hummulis järgiti seda tava. Hummuli põhikooli õpetajatest giidide saatel tutvuti Hummuli mõisahoone ja ümberkaudsete vaatamisväärsustega.

Avatud oli neli õpituba, kus huvilistel oli võimalus tutvuda kohalike käsitöömeistrite käsitööga ning ka isa vajalikke nippe õppida.Tegevuste eest õpitubades kandsid hoolt  Christine Gildi ja  Hummuli rahvamaja käsitööringi liikmed ning kohalik käsitöömeister Maire Riit, kes näitas huvilistele, kuidas tikkimismasinaga töö käib.Hästi minevaks kaubaks mulkide hulgas olid ka tema valmistatud  tikanditega linikud, käterätid, mütsid,,käe-ja kinkekotid koos meepurgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles