Kutseõppekeskus käis Tartus õpilasi värbamas.

Arnold Looga
, õpetaja Valgamaalt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus Tartus
Valgamaa kutseõppekeskus Tartus Foto: Arnold Looga

Laupäeval toimusid Tartus Euroopa raiemeistrivõistlused noortele. Lisaks mõõduvõtule saekäsitsemises oli võimalik kaasa elada ka Stihli meeskonna driftijatele, jälgida puukujurite tööd või lihtsalt üritust nautida.

Atraktsioonilist lisaväärtust lõid ka kõik vabariigi suuremad kutseõppekeskused, mille esindustelgid tekitasid kesklinna pargis lausa eraldi tänava.

Põhimõttel „kui sind pole siin, siis pole sind olemas“ osales üritusel ka Valgamaa Kutseõppekeskuse tiim eesotsas koka- ja tisleri eriala juhtivõpetajate Aime Vessini ja Marko Zacekiga. Meeskonna täiendava tugiisikuna viibis kohal ka kooli direktor Margus Ojaots.

Tisleritel oli välja toodud erinevaid õpilastöid lõikelaudadest ja küünlajalgadest alates kappide ja taburettidega lõpetades. Omaette kunstivaldkonda esindasid puidust valmistatud ja üle värvitud lilled. Keskpäeval, kui rahvast enam liikus, toimus tisleritoodete üle väike oksjon, kus üks pikka kasvu noormees läks nii hoogu, et lisaks konkurendist ärimehe pakkumisele lõi üle ka enda oma.

Klass omaette oli aga kokkade pakutavad hõrgutised. Mida te arvate võililledest õlletaignas? Või kuidas oleks ühe väikese oblikapestoga? Hmm… äkki hoopis nõgesekaraskit? Selle peale läheb ju suurepäraselt kuusevõrselimonaad, sel on ka kerge diureetiline toime - kaalujälgijate unelm! No ja pärast seda oleks puhas idiootsus mitte proovida neid geniaalseid õlis küpsenud nõgesegnocche. Telgi tagaosas toimis korralik köök ning kolmel kokaõpilasel olid käed-jalad pidevalt tööd täis, et laualt rekordkiirusel haihtuvaid roogi uuendada. Päeva noorimaks gnocchifänniks oli kümnekuune vankris beebi, kes korduvalt ka lisa nõudis.Päeva vanima kliendi iga jäi saladusse, sest daamidelt vanust ei küsita.

Lisaks kõigele sellele leidis laualt veel ka kärjemaiust ja purgikesi, mille sisu täidaks ilmselt mitu poognat rahvameditsiiniteatmikke. Gulinaarses mõttes lõid Valgamaa Kutseõppekeskuse kokad platsi puhtaks. Kuna tegu on ikkagi „mesilastaru“ esindusega, siis lendasid pargis ringi ka kaks kooli mesilast, kelle korvist said lisa need, kelle jaoks lauani jõudmine unistuseks jäigi. Mesilaspaarist sattus erilisse vaimustusse üks aktsendivabalt suulu keelt rääkiv mustanahaline, kes poseerimisjärgselt andis pühaliku lubaduse sügisel Valka kooli tulla.

Kokkuvõtteks võib öelda, et Tartus esineti mitte ainult konkurentidega võrdselt, vaid ka paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles