Päästjad harjutasid õppusel tanklapõlengu kustutamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et tegemist oli vedelkütuse põlenguga, aitas kustutamisele kaasa kogu ala katmine spetsiaalse vahuga.
Et tegemist oli vedelkütuse põlenguga, aitas kustutamisele kaasa kogu ala katmine spetsiaalse vahuga. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Neljapäeval võis Puka vallas Otepääle suunduva tee ääres endises tanklas näha ärevust tekitavat tegutsemist. Kohal oli hulganisti päästemasinaid ning voolikuid vedavaid päästjaid.

Õnneks ei olnud paanikaks mingit põhjust. Valgamaa päästepiirkonna juht Alar Roop kinnitas, et suur hulk päästjaid ning päästetehnikat oli välja aetud päästeameti õppuseks «Puka kütusetankla 2015», mille käigus imiteeriti põlevvedelike kustutustöid. «Meil on üles seatud vastavad hargnemised nii vahurünnaku tagamiseks kui ka vee saamiseks. Veega jahutatakse konteinereid ning vahuga kustutatakse põlengut.»

Õppuse legendi järgi oli maapealsete mahutitega kütusetanklas, kus kolm 15tonnist ja üks 30tonnine mahuti, üks mahuti hakanud lekkima. Kütus oli katnud kogu mahutite ümber oleva valliala ulatuses 20 x 15 meetrit ning seejärel põlema süttinud. Oht oli kõrvalolevatele mahutitele, milles suurimas ehk 30tonnises mahutis oli diisel; tanklahoonele ning ka metsale, mis asub mahutite vahetus läheduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles